ÇALIŞMA GÜNLERİMİZ VE SAATLERİ İDARİ PERSONEL
Haftaiçi 08:30 – 20:00
Cumartesi 09:00 – 18:30
Pazar Tatil
DÖNEM TARİHLERİMİZ
Her ayın 1 – 10 ‘ u arası Dönem açılışı
Döneme son onay tarihi 10 ‘ u HER AYIN İLK HAFTASI KAYITLARINIZI KESİNLEŞTİRİN.
TEORİK EĞİTİMLER
Toplam 34 saat Teorik Eğitim
Ders saatleri
Sabah Grubu: 10:00 – 12:45
Akşam Grubu: 18:30 – 21:15
Trafik ve Çevre Bilgisi: 16 saat
Trafik Adabı: 4 saat
Araç Tekniği: 6 saat
İlkyardım Bilgisi: 8 saat
DİREKSİYON EĞİTİM SAATLERİ
Hafta içi Grubu Salı – Çarşamba – Perşembe – Cuma
Hafta sonu Grubu Cumartesi – Pazar
Ders Saatleri 08:30 – 10:30
10:30 – 12:00
13:00 – 15:00
15:00 – 17:00
17:00 – 19:00
1 ders saati 45 dakikadır.
AÇIKLAMA
Yönetmeliğin 7 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
Madde7 – (1) Bütün sertifika sınıflarında trafik ve çevre dersi 16, ilk yardım dersi 8, araç tekniği dersi 6 ve trafik adabı dersi 4 saat teorik olarak verilir. Direksiyon eğitimi derslerine ise direksiyon eğitimi alanında veya simülatör üzerinde 2 saatten az olmamak kaydıyla direksiyon usta öğreticisi tarafından kursiyerin akan trafikte eğitim alacak düzeye ulaştığına karar verilinceye kadar devam edilir.Bu düzeye gelen kursiyerlere akan trafikte en az verilecek direksiyon eğitimi ders süreleri aşağıdaki şekildedir.
a) “M”, “A1”, “A2”, “A (24 yaşını doldurup iki yıllık deneyim şartı aranmayan)” ve “B1” sınıfı sertifikalar için 12 saat,
b) “A” sınıfı sertifikalar için 6 saat,
c) “B” sınıfı sertifikalar için 14 saat,
ç) “D1″ sınıfı sertifikalar için 7 saat,
d) ” D” sınıfı sertifikalar için 14 saat,
e) “C1” sınıfı sertifikalar için 10 saat,
f) “C” sınıfı sertifikalar için 20 saat,
g) “BE”, “C1E”, “CE”, “D1E” ve “DE” sınıfı sertifikalar için 6 saat,
ğ) “F” sınıfı sertifikalar için 12 saattir.
(2) Birinci fıkrada belirtilen direksiyon eğitimi dersleri, şehir içi ve/veya şehirlerarası karayollarında akan trafikte yapılır.
(3) Direksiyon eğitimi dersi sonunda kendilerini yeterli görmeyen kursiyerlere, talep etmeleri durumunda akan trafik içerisinde ek direksiyon eğitimi dersi verilir. Bu durumdaki kursiyerler aldıkları dersler için o yıl ilan edilen direksiyon eğitimi dersi ücreti üzerinden ödeme yapar.
(4) Direksiyon eğitimi derslerinin tamamı ve sınavları 4 üncü maddede yer alan sürücü sertifikası sınıfına göre belirlenen özelliklere sahip araçlarla yapılır. Engelli kursuyerlerin sınavları ise ilgili mevzuata göre kursiyerlere düzenlenen rapora belirtilen şartları taşıyan direksiyon eğitim ve sınav araçı ile yapılır.
(5) İkinci fıkrada belirtilen süreler kadar eğitim verilmediğinin tespit edilmesi halinde dersi veremn usta öğretici ve kurs hakkında işlem yapılır.
(6) Direksiyon usta öğretici tarafından, sinava gireceği düzeye ulaştığına karar verilen kursiyerler kurs tarafından direksiyon eğitimi dersi ön sınavına alınırlar. ön sınavda başarılı görülerek il/ilçe milli eğitim müdürlüklerince yapılacak direksiyon eğitimi dersi sinavına girmesi uygun görülen kursiyerler için kurs tarafından Özel MTSK Modülü üzerinden onay verilir.Bu sınavların sonuçlarını Genel Müdürlükçe değerlendirilir. Genel Müdürlükçe yapılan değerlendirmede kursa kayıtlı kursiyerlerine akan trafikte güvenli araç kullanacak seviyede egitim vermeden, sınava girebilmeleri için Özel MTSK Modülü üzerinden onay veren kurslar hakkında valilikçe soruşturma başlatılır. Soruşturma sonunda düzenlenen raporda yeterli eğitimi verilmediği tespit edilmesi halinde tespit edildiği ayı twkip eden aydan itibaren kursa bir dönem kursiyer kaydı yapılmasına izin verilmez.